Количка
Възползвай се веднага!

Безплатна консултация с квалифициран експерт от veber.bg
на тел:    която включва:

 • Кой е най-подходящият акумулатор за твоя автомобил?
 • Каква е най-добрата цена, която си заслужава да платиш за него.
 • На каква цена ще изкупим старият Ви акумулатор, като така ще спестите от покупката на нов.
Безплатна консултация
Еко цена
Опция безплатна доставка

Продукти

Когато става въпрос за висококачествени акумулатори, ние от Veber.bg сме винаги на разположение. Нашата основна цел е да предоставим на нашите клиенти изключително богат асортимент от немски акумулатори, подходящи за леки коли и камиони на цени без конкуренция в България и с безплатна доставка за Berga и Varta до посочен адрес.

Какъв акумулатор да избера?
Акумулаторът трябва да отговаря на нуждите на вашия автомобил. Предварително се запознайте с техническите спецификации на колата, за да сте наясно с какви размера и капацитет трябва да бъде новия акумулатор, така че да пасне идеално в предвиденото за него място. По този начин ще избегнете неприятни моменти като този с избор на неправилен размер (по-голям или по-малък) или къси кабели на клемите. За това, когато се наложи да избирате нов, уверете се, че той е със съответния размер и разположение на полюсите.

Какъв капацитет трябва да изберете?
Тази единица измерва електричеството, което акумулатора може да съхранява (капацитета му). По-високите ампер часове означават, че той може да поддържа заряд за по-дълго време, от което шансовете на акумулатора за изтощаване стават по-малки.

Започнете нещо много важно - винаги избирайте акумулатори, които да отговарят на техническите изисквания на автомобила ви! Поставянето на по-слаб може да доведе до по-бързото съкращаване на живота на елемента, като това се дължи на факта, че при презареждане електролита се загрява и има вероятност да се кипи и да се изпаря. Обраното при монтаж на модел с по-голям капацитет, при който електрическата система на автомобила ви няма да успее напълно да го презареди, а това води до влошаване на стартовите показатели на батериите.

Видове акумулатори
На пазара се предлагат няколко различни видове, които се разделят на:

 • Стартови
  По-голяма част от предлаганите акумулатори за коли са стартови. Тяхната основно задача е да помогнат при стартирането на колата, но също така и да осигуряват захранване на запалването, светлините, радиото и други. Те имат кратки цикли на зареждане (времето, необходимо за изтощаване и презареждане на акумулатора) и могат да доставят енергия само за кратки периоди от време. Обикновено имат повече електроди и по-голяма площ, което им позволява да отдават максимална мощност. Не трябва да се стига до дълбок разряд. Продължителността им на живот е около 50-100 дълбоки цикъла.
 • Тягови
  Те не могат да се използват като стартерните, защото нямат капацитета да подадат повече енергия за кратко време. Точно обраното те отдават енергия по продължително време и за това са подходящи за електрокари, електромобили, соларни панели и други. Специфичното при тях е, че с по-дебели пластини, осигуряващи им по-голям капацитет, а това от друга страна им гарантира повече цикли на заряд/разряд/
 • Полутягови
  Можем да ги определим по средата между стартерните и тяговите акумулатори. Към стартерните заради значителното количество стартов ток и към тяговите, заради способността им да осигуряват постоянно захранва за по-дълго време. Това ги прави идеални за морски превозни средства.


Защо да изберете акумулатори от Veber.bg?

В каталога на нашия онлайн магазин ще откриете широка гама от различни модели акумулатори на доказани марки като Veber, Berga и Varta, които са подходящи за всички марки автомобили. Различните видове се предлагат с капацитет от 64 до 180 Ah, с пусков ток от 610 до 1000 A(EN) и с гаранция от 2 или 3 години спрямо съответния производител.

Не се притеснявайте за стария акумулатор. Ние от veber.bg ще го изкупим и ще се погрижим за неговото рециклиране, а в замяна на това ние ще ви предложим отстъпка при покупката на нов.

Ние разбираме, че избора на правилния акумулатор за вашия автомобил може да бъде изключително трудна задача за много шофьори. За това ние ви предлагаме безплатна консултация с квалифициран експерт от veber.bg.

Направете правилния избор във Veber.bg!